C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve nite kullanılması gerektiği kötüda açıklanmıştır:

Veritabanı mesleklemleri yaparken, Object klası ekseriyetle muta nesnelerini söz gelişi geçirmek dâhilin kullanılır. Bu şekilde veritabanı anlayışlemleri daha modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

Her bir yapı farklı bir mimarinın yahut organizasyonun olası durumlarına hitap edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok net bir örnektir. Yaraşır zamanlarda kullanmanın performans ve bakım açısından maliyeti ne denli azalttığı aşikardır.

Bu nedenlerle, C# vüruttiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında şayan taması örgülabilmesini sağlamlar.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya sair giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve düzenleyebilir.

Yukarıdaki yararlanma, sık sık karşılaştığımız kuruluşya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken kötüdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Kullanıcıların TextBox'a muteber C# Object Kullanımı veriler girmesini tedariklemek sinein muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca numerik girişleri kabul eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

üste özellikler değer tutamazlar, bileğhizmetkenlere boy bos aktarır yahut okurken denetçi mekanizması vüruttirmemizi sağlamlarlar.

Load sub yahut oluşturacağınız sair sub’larda bayağıdaki kabilinden tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Böyle bir referans yoluyla bir nesneye erişmeye çalışma zamanında akim olduğundan, nesneye mebdevurmayan nesne mebdevuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Zaruri kârlemler, Student klasında yapılıyor.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama hizmetleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları kızılır ve varsayılan olarak None kıymetini yürekerir.:

Kullanıcıların sayısal veya metinsel verileri girmesini esenlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve meri bir derece aralığında bulunduğunu yoklama etmesini sağlayabilirsiniz.

Report this page